Spisearrangement i integrationens tegn

I en fantastisk interkulturel stemning spiste i alt 85 danske og syriske esrumborgere dejlig dansk og syrisk mad sammen, og der blev snakket livligt, leget, sunget og hygget. Esrum Borgerforening havde fredag den 20. maj inviteret danske og syriske esrumborgere til ”Fællesspisning og kulturel udveksling”. Arrangementet blev afholdt i Orangeriet på Esrum Kost- & Friskole. I Esrum bor både familier og enlige syriske flygtninge, der har fået opholdstilladelse. Af disse havde fire flygtningefamilier til aftenens arrangement fremstillet en syrisk buffet. Parrallet hertil havde Esrum Kost- & Friskoles køkken fremstillet en flot dansk buffet af råvarer, som også de syriske gæster kunne nyde. Madkulturel udveksling var derfor et væsentligt element.

Esrum Borgerforenings formand Karsten Milton bød velkommen og Skoleleder Jesper Harrsen fortalte kort om skolens nuværende status og tidligere historie som den legendariske Esrum Kro. Bordene var således dækket op med de gamle tallerkener fra kroens tid.

Esrum Borgerforening bidrog desuden med indlæg om Esrums kulturhistorie; ligesom der til klaverspil blev sunget i fællesskab – blandt andet ”Sangen om Esrum” fra begyndelsen af 1900-tallet. Alt imens danske og syriske børn sammen legede både inde i Orangeriet og ude i haven.

Det vellykkede arrangement var delvist finansieret af midler, som Esrum Borgerforening havde søgt hos ”Det Grønne Hus” i Helsinge. Esrum Borgerforening og en beskeden egenbetaling fra de danske gæster stod for restfinansieringen.

Foto: Elin Kirkegaard og Nete Bier Kirkegaard