JULETRÆSTÆNDING 2017

 

Langt over 100 børn og voksne deltog i juletræstændingen i Esrum 1. søndag i advent 2017.  De mange børn talte i samlet flok ned til tændingen af det smukke træ på pladsen foran Esrum Kost- & Friskole. Julemanden uddelte klementiner, pebernødder og slik til børnene, ligesom han også tilbød børnene at deltage i en børnequiz.

Arrangementets anden del foregik indendørs på Esrum Kost- & Friskole i lune og julepyntede omgivelser, hvor der blev serveret æbleskiver og varmt gløgg og/eller kakao.

Formand for Esrum Borgerforening Karsten Milton holdt juletalen 2017:

Kære Esrum.

Først vil jeg sige tak for det store fremmøde. Jeg er meget overrasket og imponeret over, at så mange møder op.

Endnu et år er gået. Der er kommet en ny Rema, en ny borgmester i kommunen og en ny cykelsti. Sidstnævnte er der mange meninger om. Nogen synes, at den er god. Andre synes, at den er grim. Jeg mener, at det er det bedste kompromis, vi kunne få i 2017. Glem ikke at der var hundredvis af ansøgere til stisystempuljen. Esrum blev udvalgt. Det er ikke nogen tilfældighed. Og det er ikke så ringe endda.

Esrum IF er i en rivende udvikling – Klosteret skal være den nye indgangsportal til Nationalparken – Tingbakkeskolen får flere elever… Der sker ting og sager i Esrum!

I indeværende år har Esrum Borgerforening afholdt ølsmagning, Sankt Hans, fælles spisearrangement, affaldsindsamling, whiskysmagning og ikke mindst juletræstænding.

Vi har også et igangværende projekt omkring opførsel af et bålshelter på ‘Blå Port’ ved Esrum Sø. Til projektet har vi rejst 200.000 kr. Vi mangler 50.000 før projektet er fuldt finansieret. Vi krydser fingre for at projektet kan blive realiseret.

Jeg var ikke klar over, at en lille sag om 2 parkeringspladser kunne skabe så meget debat, som tilfældet er i øjeblikket. Jeg har foreslået, at vi tænker større og udvider sagen til at omhandle hele Klostergade. Forestil jer Klostergade omdannet til en brostensbelagt gågade i middelalderstil. Den nye borgmester og udvalgsformanden er allerede involveret. Det bliver spændende at se, hvad det kan blive til.

Jeg vil opfordre alle til at deltage i udviklingen af vores by og nærområde. Vi skal ikke være bange for forandring, men deltage aktivt og konstruktivt. Det modsatte af udvikling er afvikling, og det er der ingen, som ønsker.

Glædelig jul.

Efter formandens tale blev der sunget julesange; først ”Højt fra træets grønne top”; dernæst ”På loftet sidder nissen med sin julegrød”, hvor mange af børnene samledes omkring klaver og pianist.

Julemanden havde modtaget 53 besvarelser af børnequizzen, og vinderen blev fundet for at modtage sin vinderjulegave.

De mange fremmødte Esrumborgere skabte tilsammen en fantastisk hyggelig og stemningsfuld juletræstænding.

TAK til Rema 1000 (købmand Carsten Friborg) for sponsorering af rigelige mængder æbleskiver, kakao og gløgg

TAK til Christian Mørk Hansen, Juletræssalg Tingbakken 7, for sponsorering af grantræet

TAK til Lars Blok og Claus Blok for opsætning af juletræslys

TAK til Ole Christian Hansen for at agere hyggelig og populær julemand

TAK til Otto Reffeld for klaverspil

TAK til de frivillige hjælpende medlemmer af Esrum Borgerforening Carl-Gustav Nissen, Vibeke Alsøe, Janne Aarre, Birgit Lorentzen, Lillian Andersson

Og sidst, men absolut ikke mindst

TAK til Esrum Kost- & Friskole, Lisbeth Borg for lån af storkøkken, spisestue og orangeri til de indendørs aktiviteter.

Alle borgere i Esrum og omegn ønskes GLÆDELIG JUL af Esrum Borgerforenings bestyrelse.