Nyheder

Kong Valdemars Venner i Esrum

Kong Valdemars Venner i Esrum

Lørdag den 13. juni 2015

havde vi den glæde i Esrum at byde Kong Valdemars Venner velkommen på klosterengen. En spektakulær flok, meget dedikerede medlemmer, som viste deres islandske heste frem. De havde redet fra Gurre til Esrum.

På engen var der ringridningsturnering mellem holdet med de blå lanser og holdet med de hvide lanser. Efter flere rundridninger hvor alle deltagerne skulle forsøge at "fange" så mange ringe med bånd fra overlæggeren, var det dem med de hvide lanser der vandt.

Som der står på klubbens hjemmeside.....
Kong Valdemars Venner er en kulturel klub under Dansk Islandshesteforening. Klubbens formål er at synliggøre afsnit af vort lands historie - specielt middelalderen - samt at skabe interesse for den islandske hest, der har haft stor betydning for os nordboere i langt over 1000 år. Idéen til klubben startede i 1991, da nogle kulturelt interesserede ryttere besluttede at ride Kong Valdemars Vilde Ridt fra Gurre til Burre. Siden har vi hvert år redet dette historiske ridt iklædt kopier af originale dragter fra middelalderen, men nu er destinationen ikke længere Burre. I stedet rider vi til Esrum Kloster.

Relaterede artikler